A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713600728.0557.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

10.000 de persoane sunt asteptate la marsul Unirii de la Chisinau
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
14-09-2012, ora 11:26

10.000 de persoane sunt asteptate la marsul Unirii de la Chisinau

Articol de Diana Dumitriu

Peste 10.000 de oameni si-au anuntat prezenta duminica, la Chisinau, la cea mai mare manifestatie publica din ultimii ani pentru unirea cu Romania. Marsul Unirii a starnit ample discutii in societatea de peste Prut in ultimele trei saptamani. Mai multe partide rusofone si-au manifestat dorinta de a interzice actiunea, amenintand cu violente.

Cei de la Platforma Civica Actiunea 2012 spun ca reprezentantii Partidului „Patriotii Moldovei” considera ca organizarea pe 16 septembrie in centrul Chisinaului a marsului unionistilor va genera varsari de sange si s-ar putea solda cu anexarea Republicii Moldova la Romania. ,,Suntem convinsi ca Marsul Unirii va produce tulburari de masa si victime, cu scopul lichidarii statalitatii Republicii Moldova si al anexarii la Romania”, sustine vicepresedintele acestei formatiuni, Alexandr Dobrea.

Si prim-ministrul Vlad Filat s-a declarat impotriva marsului. „Recomand organizatorilor acestor actiuni sa renunte la acestea, iar cetatenilor sa nu participe la ele si sa nu se lase folositi de inamici, indiferent de care parte sunt. Totodata, cer Ministerului Justitiei sa initieze o analiza ampla in vederea revizuirii legislatiei in vigoare, astfel incat pe viitor sa fie excluse actiuni ce prejudiciaza independenta, suveranitatea si caracterul unitar al statului”,a punctat Filat.

Pentru unirea cu Romania si actiunea stradala de duminica s-au exprimat numerosi oameni de cultura si lideri de opinie de la Chisinau, precum maestrul Eugen Doga, presedintele primului Parlament al Republicii Moldova, Alexandru Mosanu, analistii Nicolae Negru si Petru Bogatu. Si primarul Dorin Chirtoaca a promis ca va fi alaturi de marsul unionist.

Marsul Unirii este organizat de Platforma Civica Actiunea 2012, o coalitie de peste 30 de organizatii non-guvernamentale si grupuri de initiativa din Romania, Republica Moldova, alte tari europene si din Statele Unite ale Americii, care sustin unirea Republicii Moldova cu Romania si militeaza pentru realizarea obiectivului generatiilor trecute, prezente si viitoare de regasire a romanilor de pe cele doua maluri ale Prutului in cadrul aceluiasi stat. Anul acesta se implinesc 200 de ani de cand partea de est a Moldovei, cunoscuta sub numele de ,,Basarabia”, a fost anexata de catre Imperiul Rus.

     
Tag-uri: mars, Unire, Chisinau
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii